Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

(video) BMW M6 GT3: 54 προσπεράσεις σε ένα γύρο στο Nurburgring!Ο David Pittard, Βρετανός οδηγός αγώνων, αποφάσισε να βγάλει μία γρήγορη βόλτα την αγωνιστική BMW M6 GT3 στην πράσινη κόλαση, σε μία ημέρα που αρκετός κόσμος χαιρόταν την πίστα, με τα δικά τους αγωνιστικά. Έβαλε λοιπόν την κάμερα να γράφει και ξεκίνησε να περνάει κόσμο, από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Porsche, Mercedes, Corvette, από όλα είχε ο μπαχτσές…

Στο τέλος του γύρου, μέτρησε 54 προσπεράσεις! Και αν μερικοί δεν τον καθυστερούσαν λίγο παραπάνω, αυτό το νούμερο ίσως να ανέβαινε και άλλο! Προφανώς τα αυτοκίνητα που προσπέρασε δεν ήταν αντίστοιχης κατηγορίας – το αντίθετο μάλιστα. Δεν παύει όμως τα περισσότερα από αυτά να ήταν πραγματικά γρήγορα μοντέλα για πίστα, γεγονός που δίνει μεγαλύτερη αξία στο όλο εγχείρημα και στην αγωνιστική Μ6.

Μιλώντας για αυτή, είναι ένα αυτοκίνητο εξελιγμένο με βάση τις προδιαγραφές της κατηγορίας GT3. Ο κινητήρας που φέρει είναι V8, όπου με τη βοήθεια twin-turbo μπορεί να αποδώσει έως και 585 ίππους, ανάλογα πάντα με τον αγώνα. Το βάρος της δεν ξεπερνά τα 1.300 κιλά, ενώ πλαίσιο, αναρτήσεις, ελαστικά, φρένα και σύστημα διεύθυνσης, μπορούν εύκολα να κάνουν τη διαφορά, έναντι των υπολοίπων.

Το όλο βίντεο είναι 9 λεπτά και βλέπεται όπως θα χαζεύατε και ένα βιντεοπαιχνίδι. Πατήστε το play, καθήστε πίσω και απολαύστε κάτι που φαίνεται πολύ εύκολο, στην πράξη όμως δεν είναι και τόσο.

 

πηγή :caranddriver.gr

Previous Post
Next Post

post written by: